De Pasta di Powel van Berry Powel

Deze week scoren we bij niemand minder in de keuken dan Berry Powel en zijn zoontje Aiden!

Voetbal je nog steeds? – Tristan 14 jaar – 

 

“Momenteel speel ik in bij G.V.V.V. in de Tweede Divisie. Tot nu toe heb ik al 10 goals gemaakt en zolang je als spits blijft scoren is het goed. Daarnaast blijft het gewoon het mooiste wat er is, dus ik ben blij dat ik nog steeds kan spelen. Daarnaast ben ik ook coördinator van de scouting bij De Graafschap.”

Ingrediënten*

  • 200g volkoren spaghetti 

  • 300g (mager) rundergehakt

  • 400g Bolognese saus

  • Italiaanse groentemix

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 2 uien

Hoe belangrijk is gezond eten voor jou? – Bas 9 jaar –

 

“Heel belangrijk, het helpt me ook om fit te blijven. Natuurlijk is dat een voor een deel genetisch bepaalt, maar een groot gedeelte van je fitheid kun je gewoon uit je voeding halen. Sinds ik in Spanje heb gevoetbald, let ik veel meer op mijn voeding aangezien ze er daar heel bewust mee bezig zijn.”

 

Stappenplan

 

Voordat we beginnen, is het natuurlijk heel belangrijk om eerst goed je handen te wassen!

 

1. Vul eerst een pan met water en breng het aan de kook.

 

2. Terwijl het water op het vuur staat, heb je alle tijd om paprika’s en de ui te snijden.

 

- Wist je dat spaghetti een hele goede maaltijd is voor het sporten? Volkoren spaghetti bevat namelijk veel koolhydraten en dat zijn weer belangrijke brandstoffen voor je lichaam. Je lichaam kan koolhydraten namelijk sneller en makkelijker afbreken dan bijvoorbeeld vetten of eiwitten -

 

3. Als je de groentes hebt gesneden, kun je het gehakt gaan braden. 

 

4. Als het gehakt rul gebraden is en je geen rode stukjes meer ziet, kun je de gesneden groentes toevoegen. Voeg ook de zak Italiaanse groentemix toe.

 

5. Laat dit geheel rustig een paar minuten bakken en voeg ondertussen de spaghetti toe aan de pan met kokend water. Laat de spaghetti rustig in het water glijden en laat het vervolgens ongeveer 10 minuten koken. 

 

6. Terwijl de spaghetti aan het koken is, kun je de bolognese saus aan de groente en gehakt mix toevoegen. Hussel dit geheel goed door elkaar zodat de saus gelijk wordt verdeeld. 

 

7. Nu je ook de saus hebt toegevoegd, kun je het geheel nog een paar minuten laten staan en heb je mooi de tijd om de tafel alvast te dekken.

 

8. Proef na tien minuten of de spaghetti al goed is. Zijn de spaghettislierten zacht en slungelig, dan hebben ze lang genoeg gekookt en kun je de spaghetti afgieten. Als de slierten nog een beetje taai zijn, moet je ze nog even een paar minuten laten koken.

 

9. Als je de spaghetti hebt afgegoten en de saus goed hebt geroerd, is het tijd om aan tafel te gaan!

 

Eet smakelijk!

Berry & Aiden Powel

 

*Wij koken voor twee personen. Als je dus voor bijvoorbeeld vier mensen gaat koken, moet je alle aangegeven hoeveelheden verdubbelen!

 Chefprofs © 2019

  • Instagram
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now