De Thaise Curry van Niek Vossebelt 

Deze week scoren we bij niemand minder in de keuken dan Almere City-speler Niek Vossebelt. Deze week doen we dat samen met Almere City onder 13 speler Yechny Schenkers!

Heb je ook een wedstrijdritueel? – Joost 10 jaar – 

 

Niek: “Nee, ik heb geen vast wedstrijdritueel zoals eerst mijn linker of rechterschoen aan doen. Een paar jaar geleden had ik wel een ander ritueel. Ik woon in Tilburg en iedere donderdagavond is er koopavond. Ik ben toen een keer met mijn vriendin uiteten geweest bij een Italiaan en vervolgens wonnen we. Dit heb ik dus vervolgens wel dertien wedstrijden volgehouden, maar toen we weer verloren ben ik ook direct weer gestopt.”

Ingrediënten*

  • 200g pandanrijst

  • 300g kipfilet

  • 200ml kokosmelk

  • Rode curry pasta

  • Thaise groentemix

  • 1 Laos stronkje

  • Citroenbladeren

 

Wordt er in de jeugd ook al aandacht aan gezonde voeding besteed? – Timo 15 jaar –

 

Yechny: “Ja, soms hebben we op vrijdag mental coaching en daarin praten we over allemaal verschillende dingen in het voetbal. Twee weken geleden hadden we het over voedsel. Zo is er bijvoorbeeld gezegd dat we voor de wedstrijd koolhydraten moeten eten voor extra energie. Ik eet daarom ook altijd macaroni voor de wedstrijd zodat ik voldoende koolhydraten heb.”

 

Stappenplan

 

Voordat we beginnen, is het natuurlijk heel belangrijk om eerst goed je handen te wassen!

1. Vul eerst een pan voor meer dan de helft met water en breng het aan de kook.

 

2. Terwijl het water aan het opwarmen is, heb je alle tijd om de kip en de citroenbladeren te snijden en de Laos te raspen.

 

- De keukentip van Niek: snijd een steeltje citroenblad in de lengte doormidden zodat de geur en smaakstoffen beter vrijkomen. Voeg deze vervolgens tijdens het koken toe aan de saus en verwijder de stengel voordat je het gerecht gaat serveren -

 

3. Als je de kip in blokjes hebt gesneden, kun je een beetje olie in een pan opwarmen en vervolgens de kipblokjes en de Laos toevoegen.

 

4. Het water is inmiddels aan de kook en dus kun je de rijst toevoegen. Laat de rijst ongeveer 10 minuten koken en roer af en toe eens om te voorkomen dat de rijst aankoekt.

 

5. Terwijl de kip aan het braden is, kun je de Thaise groentemix in een andere pan opbakken. Dit kan eventueel ook in dezelfde pan als de kip, maar wacht dan tot de kip goudbruin gebraden is voordat je de groentemix toevoegt.

 

6. Als de kip gebraden is en een goudbruine kleur heeft, kun je beginnen met het maken van de saus. Voeg hiervoor 1 eetlepel rode curry pasta en 200 milliliter kokosmelk toe en meng het tot een geheel.

 

7. Voeg vervolgens de citroenbladeren toe voor extra smaak en geur.

 

8. Als de rijst ongeveer tien minuten gekookt heeft, is het tijd om de rijst af te gieten. Giet de gehele inhoud van de pan in een vergiet zodat het water wegspoelt en de rijst overblijft. Schut vervolgens het vergiet voorzichtig heen en weer zodat het laatste water wegloopt en enkel de rijst overblijft.

 

9. Gooi de rijst vervolgens weer in de pan en laat het even rustig staan.

 

10. Nu zowel de groente als de kip met saus is gebakken, kun je de groente aan de kip toevoegen.

 

11. Laat het geheel nog even drie tot vier minuten staan.

 

12. Terwijl alles nog een paar minuten moet koken, heb jij alle tijd om alvast de tafel te dekken!

 

13. Haal tot slot nog even het citroengras uit de kip en groentemix en je bent klaar om aan tafel te gaan!

Eet smakelijk!

 

Niek Vossebelt & Yechny Schenkers

 

*Wij koken voor twee personen. Als je dus voor bijvoorbeeld vier mensen gaat koken, moet je alle aangegeven hoeveelheden verdubbelen!

 Chefprofs © 2019

  • Instagram
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now