De Indiase Kip Tandoori van ‘The Seun of God’ 

Deze week scoren we bij niemand minder in de keuken dan De Graafschap-aanvoerder Ralf Seuntjens! 

 

Wat is je lievelingsgerecht? – Dennis 11 jaar – 

 

“Thuis aten we vroeger voornamelijk Hollandse pot. We waren namelijk met vijf kinderen die allemaal niet de makkelijkste eters waren en daarom kookten mijn ouders vooral aardappels, groente en vlees, pasta of pannenkoeken. Pas toen ik mijn vrouw Sharon leerde kennen, kwam ik in aanraking met de Oosterse keuken. Hoewel ik dit eerst niet echt lekker vond, ben ik het steeds lekkerder gaan vinden en is het inmiddels een van mijn favorieten.”

 

 

Ingrediënten*

 • 2 rode paprika’s

 • 1 courgette

 • 1 ui

 • 1 teentje knoflook

 • 1 scheutje bakolie

 • 200ml kokosmelk

 • 200g basmatirijst

 • 300g kipfilet

 • Kruidenmix

 • Peper

 • Zout

 

Mag je als voetballer ook wel eens ongezond eten? – Teun 13 jaar –

 

“Jawel, zaterdag of zondag ga ik wel eens uit eten of haal ik een keer een frietje. Mijn favoriet is toch wel spareribs, dat vind ik erg lekker. Na thuiswedstrijden hebben we soms ook een pizza in de kleedkamer en dan pak ik daar ook wel een stukje van. Als ik soms bij mijn ouders eet, vraagt mijn moeder weleens of ik een frietje wil, maar dan heb ik toch liever gewoon aardappels met groente en vlees.”

 

Stappenplan

 

Voordat we beginnen, is het natuurlijk heel belangrijk om eerst goed je handen te wassen!

 

 1. Vul eerst een pan voor meer dan de helft met water en breng het aan de kook.

2. Terwijl het water aan het opwarmen is, heb je alle tijd om de ui, de paprika’s en de courgette af te spoelen en in kleine blokjes te snijden.

 

- De keukentip van Ralf: snijd eerst de buitenkantjes van de paprika af en verwijder zo nodig de achtergebleven pitjes. Vervolgens kun je de paprika gemakkelijk in blokjes snijden -

 

3. Als je alle groente in kleine stukjes hebt gesneden, is het tijd om de knoflook te schillen en te persen. Dit doe je met een speciale knoflookpers. Als je geen knoflookpers in huis hebt, kun je de knoflook ook heel fijnsnijden voordat je het in de pan doet.

 

4. Voeg een scheutje bakolie toe aan de knoflook en breng het aan de kook.

 

5. Het water is ondertussen op tempratuur en dus is het tijd om de rijst toe te voegen.

 

6. Voeg vervolgens de kip toe aan de pan waar je de knoflook en bakolie aan het bakken bent en braad het geheel tot de kip bruin gebraden is. Om de kip op smaak te brengen kun je ervoor kiezen om wat peper en zout aan het geheel toe te voegen.

 

7. Als de kip bruingebraden is, kun je de groentes aan het geheel toevoegen. Zorg ervoor dat de groentes en de kip goed gehusseld is en laat het geheel ongeveer vijf minuten braden. Vergeet ondertussen niet om de rijst om de paar minuten even te roeren.

 

8. Voeg na een minuut of vijf de kokosmelk en de kruidenmix toe aan de kip en groente en meng dit tot een mooi geheel.

 

9. Terwijl alles nog een paar minuten moet koken, heb jij alle tijd om alvast de tafel te dekken!

 

10. Na twee tot drie minuten is alles klaar en is het tijd om aan tafel te gaan!

 

Eet smakelijk!

 

Ralf ‘The Seun of God’ Seuntjens

 

*Wij koken voor twee personen. Als je dus voor bijvoorbeeld vier mensen gaat koken, moet je alle aangegeven hoeveelheden verdubbelen!